geodynamics025006.gif
geodynamics025005.gif
geodynamics025004.gif
geodynamics025003.gif
triangle.gif
triangle.gif
RAREST
SUBSIMIN
triangle.gif
DECALAJ
triangle.gif
GEODIN
geodynamics025002.gif
PROIECTE DE CERCETARE
GEODIN
Back
geodynamics025001.gif
REZULTATE
Activitatea de cercetare desfasurata īn cadrul proiectului se va materializa prin elaborarea unor modele avansate, geotectonice si dinamice, ale zonelor seismogene din Romānia. Acestea vor contine cele mai noi informatii geologice si geotectonice, precum si rezultatele unor prelucrari unitare a datelor seismologice. Studiile se vor concentra asupra ariilor seismogene din Carpati (Vrancea, Fagaras-Cāmpulung, Turnu Severin-Moldova Noua), Banat, Crisana-Maramures, Platforma Moesica si Domeniul Depresiunii Transilvaniei.
Rezultatele stiiintifice obtinute īn cadrul proiectului vor conduce la cresterea gradului de cunoastere al structurii litosferei zonelor cu potential seismic ridicat. Se vor putea contura cu un grad mai mare de precizie zonele seismogene active, precum si directiile fortelor de tensiune si compresiune generatoare de seisme.
Rezultatele stiintifice obtinute īn cadrul proiectului vor fi utilizate la evaluarea riscului si hazardului seismic, care au valori ridicate īn zonele analizate, unde se produc cutremure situate la adāncimi relativ reduse (0-40km) si de magnitudini medii (max. 5.0-5.5) care pot determina efecte dezastruoase īn unele orase mari.
Informatiile obtinute vor constitui baza de date pentru fundamentarea stiintifica privind amplasarea corespunzatoare a unor obiective constructive de importanta nationala.
Impactul economic vizeaza proiectarea judicioasa si īn siguranta a cladirilor īn zone cu risc seismic important. Rezultatele proiectului sunt menite sa diminueze la maximum posibilitatile de amplasare necorespunzatoare a obiectivelor importante si deci, reducerea pierderilor materiale si de vieti omenesti.

geodynamics021001.jpg
Rezumat
Participanti
Obiective
Etape
worldglob.gif
geodynamics002001.gif
VELOROM
geodynamics001004.gif
LINKS
geodynamics001003.gif
CONTACT
geodynamics001002.gif
HOME
geodynamics002001.gif
TRAPAWA