geodynamics013006.gif
geodynamics013005.gif
geodynamics013004.gif
geodynamics013003.gif
triangle.gif
triangle.gif
RAREST
SUBSIMIN
triangle.gif
DECALAJ
triangle.gif
GEODIN
geodynamics013002.gif
PROIECTE DE CERCETARE
RAREST
Back
geodynamics013001.gif
REZULTATE
rarest_small.jpg
Rezumat
Participanti
Obiective
Etape
worldglob.gif
Se vor monitoriza deplasarile crustale īn statiile retelei temporare, sprijinita pe statiile retelei permanente. Se vor determina vectorii de deplasare a statiilor GPS, atāt īn plan orizontal cāt si pe verticala. Se va pune la punct reteaua de sprijin GPS care va permite prelucrarea datelor obtinute din campanii īn reperi care se ocupa o data pe an. Se va determina cāmpul vitezelor. Se va determina activitatea tectonica din prezent bazat pe criterii satelitare. Se va obtine o imagine a cinematicii zonei seismogene Vrancea īn contextul īntregului areal de la Curbura Carpatilor. Se va avansa īnspre obtinerea unui model dinamic al zonei.
Se vor valorifica rezultatele preliminare īn fiecare din etapele ulterioare, prelucrarea datelor rezultate din activitati de remasurare de tip GPS pe reperi fiind o operatiune cu permanenta īmbunatatire a rezultatelor finale odata cu trecerea timpului, cresterea duratei ciclurilor de determinare, repetarea masuratorilor si cresterea perioadei dintre masuratori.
Rezultatele vor fi semnificative pentru strategia de evolutie a cercetarilor privind geodinamica zonei seismogene Vrancea. Reteaua permanenta GPS va fi una cu caracter de sprijin pentru determinarile de detaliu de orice tip, cum ar fi spre exemplu obtinerea coordonatelor seismometrelor independente plasate īn locatii izolate īn cazul seismicii de reflexie de mare adāncime, dar si pentru multe alte aplicatii.
Prognoza evenimentelor seismice de mare amploare pe criterii cinematice, daca se va dovedi de succes, poate aduce beneficii de exceptie comunitatii geostiintelor din Romania, dar si comunitatilor din localitatile caracterizate de un hazard seismic ridicat.
geodynamics002001.gif
VELOROM
geodynamics001004.gif
LINKS
geodynamics001003.gif
CONTACT
geodynamics001002.gif
HOME
geodynamics002001.gif
TRAPAWA